Wat doet een inbound callcenter?

Je kent het vast wel. Je hebt een eigen bedrijf, denkt even een middag heerlijk ongestoord aan een project te werken en dan gaat de telefoon. En de telefoon blijft vervolgens gaan. Je neemt toch op, bang als je bent dat je een potentiƫle klant mist. Het is een voorbeeld waarom je een beroep zou kunnen doen op een inbound callcenter. Er is heel erg veel mogelijk met dit callcenter. Zo zijn er ondernemingen die ervoor kiezen om hun nummer na drie keer overgaan richting het callcenter te laten gaan.

Dankzij een inbound callcenter is je onderneming altijd bereikbaar

Het grote voordeel van het inschakelen van een inbound callcenter is dat je altijd bereikbaar bent. Je kunt ervoor kiezen om standaard gebruik te maken van een extern team. In veel gevallen kan dit prima uit, zeker afgezet tegen de kosten die je hebt als je zelf een telefoniste aanneemt. Je maakt met de externe specialist duidelijke afspraken over de manieren van terugkoppeling. Een veel voorkomende werkwijze is dat na elk telefoontje je een mail krijgt met de gegevens van de beller en of je met spoed terug moet bellen. Je kunt ook aangeven dat alleen de spoed telefoontjes en de echt urgente belletjes meteen doorgegeven worden en dat je aan het einde van de dag een overzicht krijgt van de bellers.

Je kunt je niet permitteren een telefoontje te laten lopen

Je kunt het inbound callcenter ook alleen voor de avonduren of in het weekend inzetten. Je kunt je als ondernemer tegenwoordig niet permitteren om een telefoontje te laten lopen. Wie weet loop je door het missen van het telefoontje een heel grote opdracht mis. Je kunt het inbound callcenter ook flexibel gebruiken. Zo zou je prima de ene dag zelf alle telefoontjes aan kunnen nemen, en een andere dag kunnen kiezen voor de externe specialist.

Laat de telefonistes antwoord geven op de simpele vragen

Met het inbound callcenter kun je alle kanten op. Je kunt een abonnement afsluiten die je vaak ook gemakkelijk op kunt zeggen. Je kunt er ook voor kiezen een specialist in te schakelen die een bedrag per afgerond telefoontje berekent. De handelingen die het inbound callcenter voor rekening kan nemen, kunnen ook uitgebreid worden. Zo kun je bepaalde agenda handelingen aan het callcenter overlaten bijvoorbeeld en kun je ervoor kiezen om de telefonistes antwoord te laten geven op de meer eenvoudige vragen. In dat kader dient er wel overleg gepleegd te worden en dient er kennis uitgewisseld te worden.

Ontzorging zonder de kans een klant te missen

Uiteraard heb je als ondernemer wel degelijk iets te vertellen over de wijze waarop een telefoontje aangenomen wordt. Ook dat is een kwestie van goed overleg. In alle gevallen kan de externe specialist je ontzorgen in de wetenschap dat je geen klant misloopt. Kun je eindelijk ongestoord werken aan jouw project. Kies in elk geval een inbound callcenter dat flexibel inzetbaar is en waar je zelf de regie kunt blijven voeren. Kies bovendien een aanbieder die werkt met gemakkelijk opzegbare contracten. Kijk daarom even Telefoonservice SecretariA.