Kassarollen: Dit zijn de mogelijkheden

Ben je op zoek naar nieuwe kassarollen? Dan heb je vandaag de dag veel verschillende keuzes te maken. De rollen bestaan namelijk niet meer uit een soort papier maar komen in meerdere varianten. Ook kunnen de aantallen en afmetingen aanzienlijk verschillen. Verscheidene professionals hebben meerdere keuzemogelijkheden in het assortiment opgenomen. Een van de verkooppunten waar jij jouw aankoop kunt gaan realiseren is Shopdepot. Maar welke mogelijkheden heb je precies en hoe maak je de beste keuze? Onderstaande informatie kan jou op weg helpen, zodat je binnen een korte tijd weer voldoende rollen op voorraad hebt.

Kassarollen van verschillende papiersoorten

Als je naar de kassarollen gaat kijken, zie je in eerste instantie dat er verschillende papiersoorten aanwezig zijn. Zo heb je thermorollen, houtvrije rollen, duplorollen, gekleurde rollen en bedrukte rollen. De keuze voor een bepaald soort hangt voor een groot deel af van het systeem dat je gebruikt. Als je een systeem hebt waarbij het papier eerst verhit wordt voordat er een afdruk op komt te staan moet je naar het thermisch papier gaan kijken. Deze rollen hebben geen inkt nodig voor de afdruk. Je bespaart hiermee dus kosten op de cartridges. Wel kan de afdruk op langere termijn vervagen.

Het formaat van de rollen bepalen

De kassarollen kunnen ook op basis van het formaat aangeschaft worden. Hierbij wordt als eerste een onderscheid gemaakt tussen de pin- en kassarollen. Een van de meest verkochte formaten is 80x80x12. Deze zijn in meerdere oplages te verkrijgen. Zo kun je voor 20, 30 of 50 rollen gaan. Een andere rol die aan te schaffen is heeft een afmeting van 57x30x8. Deze specifieke afmeting is berekend in millimeters. Je moet het formaat zelf opmeten of je kunt kijken wat er in de handleiding van het systeem staat als aanbevolen formaat.

De kleuren rollen als alternatief

Als je gaat kijken naar de kleuren van de kassarollen, dan is het afhankelijk van wat jij jouw klanten wilt bieden. De meeste winkels kiezen over het algemeen voor wit papier. Hierop is alles duidelijk leesbaar. Echter zijn er ook winkels waarbij de kleuren de boventoon voeren. De gekleurde rollen zijn ook in meerdere formaten aan te schaffen, waardoor ze in vrijwel ieder kassasysteem gaan passen. Ook hier moet je dus weer opletten welke formaten je aan gaat schaffen. Door een goede keuze te maken kun je genieten van de voordelen van deze rollen.

Shopdepot | Voor winkel, kantoor en magazijn.

Een voorraad kassarollen aanleggen

Het aanschaffen van de kassarollen kun je altijd doen om een voorraad aan te leggen. Je wilt tijdens het helpen van de klanten immers niet zonder kassarol komen te zitten. Het is daarom belangrijk dat je gaat bekijken hoeveel rollen je nodig hebt en op basis hiervan jouw keuze maken. Zo kun je met slechts een aankoop weer een langere tijd vooruit. De kassabonnen kunnen na betaling uitgeprint worden en je hoeft niet zomaar over te gaan op een nieuwe aankoop. De voorraad is immers aangelegd en je hoeft jouw klanten niet meer teleur te stellen.