walk in closet

Elke vrouw met een brede garderobe droomt van een walk in closet. Als jonge vrouw begin je met het uitkiezen van je eigen kleding wanneer moeders jou hier in los laat. Natuurlijk kan je als jonge dame nog geen eigen garderobe betalen maar je kunt op zo een jonge leeftijd altijd je moeder lief aankijken en vragen om kleedgeld bijvoorbeeld. Vanaf het moment dat jij je eigen kleding mag kopen begint het opstapelen van kleding. Iedere vrouw heeft denk ik wel een grote kledingkast en komt op een gegeven moment in de knoop omdat het teveel wordt. Met een walk in closet kom je daar niet zo snel aan. Het ligt er dan wel aan hoe groot die walk in closet d is natuurlijk en hoe ver jij je garderobe laat gaan.

Jou droom walk in closet 

Een walk in closet is een kast waar je letterlijk in kunt lopen. Je kunt het zien als een kamer die is omgetoverd tot een garderobekamer. Een eigen walk in closet kost wel wat meer dan een paar kledingkasten maar, je kan het natuurlijk zo gek maken als jij zelf wilt. Voor je aan de slag gaat met zo een walk in closet is het handig om te weten wat zo een walk-in ideaal maakt. Het moet er niet alleen mooi uitzien maar het moet ook praktisch zijn. Daarom heb ik een aantal punten waar je zeker rekening mee kan houden bij het maken van jouw walk in closet.

  • Zorg dat je een grote spiegel ophangt zodat je makkelijk je kleding kunt bekijken.
  • De kast moet planken bevatten voor bijvoorbeeld shirts, blouses, topjes en sportkleding.
  • Lades of planken voor je schoenen en hakken. 
  • Lades voor sokken en ondergoed
  • Een hanggedeelte voor je jassen, broeken, truien, overhemden en jurken.
  • Lades voor eventuele riemen en sieraden.

Welke vormen kun je kiezen?

Bij het kiezen van de juiste vormen en maten moet je zeker rekening houden met de ruimte van de kamer waarin je de walk in gaat maken. Als je een ruime kamer hebt zou je bijvoorbeeld voor een U vorm kunnen kiezen. Bij een U vorm zijn er 3 wanden bekleed met kasten en heb je in het midden bewegingsruimte. Houd hier wel rekening mee dat het de bewegingsruimte erg klein kan maken op het moment dat de kamer niet zo heel groot is. Wanneer je een wat kleinere ruimte hebt kun je kiezen voor een L vorm. Bij de L vorm heb je 2 muren bekleed met opbergruimte. Als laatste kun je er ook voor kiezen om 1 muur te gebruiken en die te bekleden met opbergruimte. Dan zou je in de overige ruimte eventueel nog een stoel of een kaptafel neer kunnen zetten. Heb je nou echt alle ruimte en keuzemogelijkheden omdat geld bij jouw geen rol speelt, dan zou je ook naar speelse vormen kunnen kijken. Denk hierbij aan ronde vormen of bogen. Deze speelse vormen moeten wel speciaal gemaakt worden en kosten daarom ook meer. Dit omdat de meeste kasten uit rechte lijnen en hoeken bestaan.  

Welke kleur ga je kiezen?

Naast het kiezen van de juiste vorm en het juiste opbergsysteem, is het kiezen van de juiste kleur natuurlijk ook niet te missen. Denk hier dan ook echt goed over na. Houd u bijvoorbeeld van veel kleur, dan is het kiezen van een witte kast het beste. Zo komen de kleuren van je kleding het meest naar boven. Houd je juist van wat lichtere en donkere kleuren, dan is dit beide een optie. Het kan zijn dat je vaak van kledingstijlen wisselt en daardoor kan de kleur van je kast ook anders uitkomen. Het is in dat geval het makkelijkst om voor een witte kast te kiezen. De witte kast past zo goed als overal bij en zo kun je met wat accessoires eromheen erg goed veranderen van combinaties. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kleed op de vloer of een andere kleur stoel.

Door Aimey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *