Is een foliekas een goede optie voor jou?

Zou jij graag meer gewassen willen verbouwen in jouw tuin, maar lukt dat gewoon nog niet zo goed, dan zijn er een aantal dingen die je kunt proberen. Als eerste is het bijvoorbeeld zo dat je kunt investeren in betere grond voor je planten. Misschien heeft het er bijvoorbeeld wel mee te maken dat je gewassen gewoon niet genoeg mineralen uit de grond kunnen halen en daardoor dus niet zo goed kunnen groeien. Het kan echter ook zo zijn dat je gewoon een wat betere plek nodig hebt om je gewassen te verbouwen. In dat geval kan een kas wel eens heel goed van pas komen. Een van de makkelijkste en goedkoopste kassen is dan vaak een foliekas.

Een foliekas is vrij goedkoop

Als je nog niet helemaal zeker weet of je echt heel veel tijd in tuinieren wil stoppen, is het wel zo fijn als je er niet heel veel geld in hoeft te stoppen om echt te kunnen beginnen. Gelukkig zijn er dus zeker opties als je wel graag een beetje professioneel wil gaan tuinieren, maar je daar niet heel veel geld voor wil hoeven neertellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een foliekas aan te schaffen. Dit is eigenlijk alleen maar een geraamte van metalen bogen en wat folie. Dit lijkt misschien wel heel erg weinig, maar toch kan dit al een heleboel schelen. Je zult vaak echt zien dat dit het groeien van planten een stuk makkelijker en prettiger maakt.

Tuinieren zonder nat te worden

Hoe leuk je tuinieren misschien ook kan vinden, het is niet altijd even fijn om in de tuin te zijn. Zo kan het bijvoorbeeld wel eens voorkomen dat je graag een beetje in de tuin zou willen werken, maar dat regent. Dat hoeft niet per se een probleem te zijn, maar vaak is het toch prettiger om niet in de nattigheid te hoeven werken. Een van de voordelen van een foliekas is dan ook zeker het feit dat je dan nooit natgeregend hoeft te worden. Je kunt er altijd voor kiezen om gewoon even bij je plantjes te gaan kijken en er wat onderhoud aan te verrichten, zonder dat je hierbij meteen helemaal nat hoeft te worden. Dat is wel zo prettig.

Bescherming tegen de kou

Een foliekas is natuurlijk voornamelijk bedoeld als bescherming. Je plantjes zullen echt wel tegen wat temperatuurschommelingen kunnen, maar het moet niet te gek worden. Een foliekas kan er dan ook zeker voor zorgen dat de temperatuur niet te laag wordt. In de winter zul je er dan dus waarschijnlijk voor willen zorgen dat het folie echt goed tot aan de grond reikt om zo veel mogelijk warmte binnen te houden. Als het echter weer warmer wordt, dan kun je er ook voor kiezen om het folie juist een beetje op te rollen. Je planten kunnen dan echt even heerlijk groeien en genieten van de zon. Je kunt met zo’n kas van Tunnelkas.nl dus eigenlijk echt alle kanten op.