Ben je wel eens naar een bruiloft of een ander chique feestje geweest? Heb jij wel eens een tenue de ville gedragen?  Dan weet jij al wat dit is. Voor degene die geen idee hebben wat dit betekend, die wil ik graag verder mee nemen in dit artikel. Als je dus word uitgenodigd voor een bruiloft of bijvoorbeeld een tentoonstelling waar dure schilderijen worden tentoongesteld, dan kan het zo zijn dat de dresscode tenue de ville is. Dit kan zowel een dresscode zijn voor mannen als voor vrouwen alleen zit hier wel een klein verschil in. 

Wat is tenue de ville voor heren?

Deze dresscode is vooral heel formeel en netjes. Denk aan bijvoorbeeld bruiloften, recepties of  tentoonstellingen. Tegenwoordig wordt dit meer gezien als erg chique kleding, maar het werd zeker ook wel overdag gedrag gedragen en je zag het veel voorkomen in de stad. De dresscode, de black tie, is naast de tenue de ville wel een stukje minder formeel maar een nette trui een chino is dan weer niet goed genoeg.

Waar komt de dresscode vandaan en hoe is die ontstaan.

De dresscode is zoals ik net benoemde erg chique, maar dit bleek vroeger toch wel wat meer te zijn dan nu. Op het moment kan deze dresscode best gecombineerd worden met iets moderns. Een voorbeeld,  de kleuren zwart, blauw of grijs worden tegenwoordig juist meer gedragen dan voorheen. De kleuren blauw en grijs kunnen tegenwoordig zelfs lichter van kleur zijn en sommige pakken kunnen ook een patroontje hebben. Toch zijn sommige regels nog wel hetzelfde gebleven, zoals bijvoorbeeld het dragen van een donker jasje, hierbij hoort dan een lichter overhemd, een riem moet ook samen combineren met je schoenen en natuurlijk ook je pak. 

Wat is belangrijk om te weten bij het dragen van tenue de ville

Toen de tenue de ville erg populair was en iedereen op een event zo gekleed moest, was het gebruikelijk om in een tenue de ville te verschijnen die hetzelfde was als het etiquette. Het pak bestaat meestal uit twee of drie onderdelen. Het was vroeger heel normaal als je op zo een dresscode bijvoorbeeld een grijze pantalon met een marine blauw colbert aankwam. Vandaag de dag zijn er een aantal punten die je kunt volgen zodat jouw tenue de ville op en top is.  

  • Ga voor een rustige tint zoals licht grijs,blauw of taupe.
  • De outfit moet uit 2 of 3 delen bestaan.
  • Draag geen jasje met drukke patronen, een lijntje kan wel.
  • Draag niet teveel accessoires.
  • Bij echt formele events is het dragen van een stropdas verplicht.
  • Draag nette schoenen in een donkere kleur.  

Voor het ultieme passende etiquette zorg je dat alle kledingstukken met elkaar matchen en natuurlijk ook voor de gelegenheid waar je op dat moment naar toe gaat. 

Het verschil tussen tenue de ville voor mannen en vrouwen

Er zit weinig verschil in het dragen van deze dresscode voor mannen en vrouwen. Het enige verschil is dat een vrouw ook een rok of een jurk kan dragen, maar tegenwoordig kan een vrouw ook zeker een broek dragen als zij dat liever draagt. Tegenwoordig heb je ook hele nette tenue de ville pakken voor vrouwen. Houd je toch meer van een rok of een jurk?  Draag dan bijvoorbeeld een cocktailjurk of een kokerrok. De knieën van de vrouw mogen gezien worden, maar de rok moet wel lang genoeg blijven. Voor het pak van de vrouw kies je ook rustige, pastelachtige tinten zoals bijvoorbeeld baby blauw, mint groen of ballerina roze. Het dragen van pumps of ballerina’s is bij het dragen van de vrouwelijke tenue de ville is wel een must. Je kan geen cocktail jurk dragen met sneaker, al is dit wel een trend geweest onder de jongere generatie maar ga je echt naar een chique event, dan is dit echt geen optie.

Door Aimey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *