Hotoffthepress.nl Herenmode

Vandaag zag ik op de boulevard een aantrekkelijke man lopen. Ruige, maar in model gekamde, haren en gekleed in een mooi wit overhemd met een zwart leren jasje erop. Dit alles nonchalant gedragen op een strakke zwarte spijkerbroek, een heuse skinny jeans. De zee op de achtergrond en de zon in zijn haren. Langzaam slenterde hij voort, zonder haast en heel relaxed. Ik vond hem wel wat hebben. Hij deed me denken aan James Dean, de stoere, knappe rebelse filmacteur die vele meisjesharten sneller liet kloppen.

Man in skinny jeans op straat

De skinny Jeans is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Sinds een paar jaar zijn ze weer helemaal in de mode. Strakke jeansbroeken die nauw aansluiten en zo de vorm van het figuur accentueren. De denimstof wordt gecombineerd met elastaan zodat de broek nauwsluitend om het lichaam zit. Niet alleen meisjes en vrouwen dragen skinny jeans. Ook onder jongens en mannen is deze broek tegenwoordig populair. Maar eerlijk is eerlijk; je moet er wel het figuur voor hebben, want de nauwe pasvorm verhult weinig.

Tip: Tommy Hilfiger ondergoed – NIEUWE COLLECTIE 2021

Het is opletten of je figuur goed tot zijn recht komt in zo’n strakke broek. Gelukkig is er tegenwoordig veel variatie en zijn er verschillende soorten skinny jeans. Zo is er de ‘baggy’, die is wel strak op de benen, maar wijder op de billen en heupen. Er zijn jeans van normale lengte, maar ook extra lange en ze zijn er met een lage en een hoge taille. Voor ieder mannelijk figuur wat wils dus. Ook qua kleur is er voldoende keuze. Jeans zijn er in allerlei kleuren en dat geldt ook voor de skinny versie van deze klassieker.

Uitgelicht: Calvin Klein ondergoed – NIEUWE COLLECTIE 2021

Zoals zoveel modeartikelen komen en gaan, geldt dit ook voor de skinny jeans. Iedereen draagt ze een tijdje en dan verdwijnen ze weer uit beeld om een tiental jaren later weer opnieuw ‘in’ te zijn. Zo ook met deze strakke jeans. In de jaren 50 verschenen ze voor het eerst en na de wijde flower power broeken kwamen ze weer terug in het modebeeld om vervolgens ook weer te verdwijnen. Op dit moment zijn ze echter weer ‘hot’ en worden ze veel gedragen. De skinny jeans blijft dus nog wel even onderdeel van de herenmode. En mocht deze weer verdwijnen dan zien we hem over een paar jaar zeker weer terug. En die man op de boulevard? Dat hij nog maar lang een skinny jeans mag dragen!

Door Aimey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *