kledingstijlen

Mode is ontzettend breed en er zijn zoveel kledingstijlen tegenwoordig, er is altijd wel een bepaald soort hype qua kledingstijl die dan opeens ieder meisje draagt. Je hebt bijvoorbeeld de welbekende dr.Martens, dit zijn echt de schoenen van 2019-2020 geweest en horen bij een stoere kledingstijl. Ik heb ze ook en ondertussen ook mijn tweede paar gekocht. Een kledingstijl is een soort uitstraling van jezelf waarin je laat zien en vertelt wie jij bent en waar jij voor staat. Een kledingstijl kan heel chique zijn maar het kan ook heel slordig maar toch classy zijn. Vroeger was ik zelf niet zoveel bezig met kledingstijlen, maar naarmate ik ouder werd ging ik me er steeds meer mee bezig houden. Ik vroeg mezelf af, wie ben ik, waar wil ik voor staan en hoe wil ik dat mensen mij zien?

Het is belangrijk dat je jezelf die dingen afvraagt op het gebied van kledingstukken vind ik. Het kan natuurlijk zijn dat jij draagt wat je mooi vind of draagt wat mooi bij jouw figuur staat. Het kan ook zijn dat jij echt een specifieke kledingstijl uit zoekt, maar welke kledingstijlen zijn er nou eigenlijk allemaal? 

Wat is een kledingstijl en welke zijn er?

Ik vertelde het net eigenlijk al een beetje, een kledingstijl is en bestaat natuurlijk uit een aantal kledingstukken die samen een bepaalde uitstraling geven. Een kledingstijl hoort vaak bij hoe jij je voelt of welke stijl jou aanspreekt, maar meestal beschrijft dit ook wie jij bent. Om een aantal voorbeelden te geven welke stijlen je kunt dragen, zet ik er een paar onder elkaar. 

Flamboyante (erg uitbundig)

De FLamboyante kledingstijl bestaat uit effen en donkere stoffen en worden vaak gedragen door een zelfverzekerde vrouw. De kledingstijl is vaak wel erg uitgesproken. De kleding wordt gecombineerd met opvallende sieraden en bestaat uit een simpele basis die vaak gedragen en gecombineerd kan worden. Ze draagt vaak een asymmetrische pasvorm en de hals van het kledingstuk is wat apart. Doordat de kleren vaak wat donkerder van kleur zijn, draag je hierbij juist een opvallende kleur lipstick of bijvoorbeeld oogschaduw. 

Creatieve kledingstijlen

Deze stijl bestaat vaak uit veel kleur, degene die het draagt bepaald graag zelf welke kleuren er worden gedragen en welke combinaties daarbij gemaakt worden. Het is eigenlijk de meest opvallende kledingstijl. Ze gaat graag naar vintage kledingwinkels omdat die bestaan uit kleding die uit de jaren 60 of 70 komt. Tweedehands kleren zijn daarom erg gewild bij dat persoon. De meest gekozen kleuren zijn bruin, geel en groen. 

Femme fatale

De diva kleding, zoals ze het ook wel noemen. Deze vrouw houd van verleidelijk zijn, charmant en sexy zijn. Je wilt graag sexy zijn maar wel met een elegante touch eraan. De kleding kan soms wat ordinair zijn, maar dat is niet waar jij voor staat. De kledingstijl bestaat vaak uit een diepe décolleté, blote schouders, strakke jurken en rokken die de vorm van het lichaam mooi accentueren. Een leren broek of een knalrode jurk hoort hier ook zeker bij. De kleuren rood en kobalt blauw horen bij deze stijl, wat betrefd de printen zal dit vooral tijger of zebra print zijn.

Gamine (Trendy kledingstijl)

Ben je een fan van deze kledingstijl? Dan houd jij van praktische, stoer en een klein beetje ondeugend. Het is wat nonchalant, net als de normale kledingstijl maar je doet zeker mee met een bepaalde mode stijl.  Stoere sneakers en korte jasjes zijn meestal jouw to go kledingstukken. Je houdt van natuurlijke kleuren zoals beige, grijs, zwart of wit maar je vergeet ook zeker niet de kleuren kobalt blauw of rood. 

Er zijn nog zoveel andere kledingstijlen, maar dit waren er 4 die ik zelf ook het meest draag.

Door Aimey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *