Wat is een glazen schuifwand en waar kun je het voor gebruiken?

Wil je iets nieuws doen met je huis? Denk er eens over om een glazen schuifwand te installeren in je huis. Een glazen schuifwand brengt luxe en design naar je interieur en zorgt ervoor dat je altijd optimaal van de zonnestralen kunt genieten. Je kunt een schuifwand plaatsen als muur in je huis, als afsluiting voor je overkapping of balkon of om openheid in de ruimte te creëren. 

Het materiaal van een glazen schuifwand 

Een glazen schuifwand bestaat uit het glas zelf en de aluminium rails waar de glasplaten over geen schuiven. Het glas zelf is gemaakt van gehard veiligheidsglas van ongeveer 10 mm dikte. Dit zorgt ervoor dat een schuifwand gemaakt van geharde veiligheidsglazen wel vijf keer sterker is dan een schuifwand gemaakt van ongehard glas. De wieltjes die in de rails vallen, zijn gemaakt van teflon. Een schuifwand is enorm duurzaam en kan, door het sterke materiaal, een leven lang meegaan. Ook is een schuifwand goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Een glazen schuifwand voor goede isolatie van je huis 

Een schuifwand is een goede isolator voor je huis. Zeker veel oudere huizen hebben muren die slecht isoleren. Met een wand van gehard glas zorg je ervoor dat de warmte minder snel ontsnapt aan je woonruimte en dat de kou minder snel zijn weg naar binnen vindt. Hierdoor kun je lagere stookkosten hebben. Zeker als je een tussenruimte creëert door een glazen schuifwand te installeren voor of aan de zijkant van je overkapping, zorg je ervoor dat de warmte langer bij je huis blijft hangen. Dit is dus ook nog eens goed voor het milieu!

Doe-het-zelf schuifwand met makkelijke montage 

Je kunt een glazen schuifwand makkelijk zelf installeren. Als je een schuifwand bestelt, wordt er altijd een montagekit meegeleverd. Ook wordt ervoor gezorgd dat de gedeeltes die aan elkaar gemaakt kunnen worden van tevoren worden meegeleverd in het juiste formaat. Al het materiaal wordt zorgvuldig gecheckt op schade en compleetheid. Zo heb jij er zo min mogelijk installatie problemen mee, en kun je zo snel mogelijk genieten van je glazen-schuifdeur. Kom je er niet uit of heb je het druk? Dan kun je ook een bedrijf inhuren om de installatie voor je te doen. Vraag naar meer informatie bij het bedrijf waar je de schuifwand aanschaft.

Veranda Express | Veranda’s, overkappingen en carports.

Veiligheid van een glazen schuifwand 

Een wand van glas klinkt voor sommige mensen toch nog een beetje eng in de oren. Want glas, is dat niet heel breekbaar? Zoals eerder genoemd, is een glazen schuifwand dus niet gemaakt van normaal glas, maar van gehard veiligheidsglas. Dit houdt in dat de kans minimaal is dat het ooit breekt. Toch kan er altijd iets uitzonderlijks gebeuren. In het uitzonderlijke geval dat er toch iets gebeurt, weet je zeker dat jij, je kinderen of je andere huisgenoten een kleine kans hebben hier verwondingen van op te lopen. Veiligheidsglas barst niet, maar breekt in duizenden kleine korrelige stukjes. Geen gevaarlijke scherven dus.