Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Vloerverwarming, is dat nou iets hips of heeft het ook zo zijn voordelen? Veel mensen moeten het antwoord op die vraag schuldig blijven. Daarom bespreken we hier alles over de vloerverwarming. Mag jij uiteindelijk kiezen wat jij er van vindt en of je het praktisch of iets trendy’s vindt.

Vloerverwarming wordt ook wel stralingsverwarming genoemd

Vloerverwarming wordt in jargon ook wel stralingsverwarming genoemd. Het geldt toch wel als een vorm van luxe en is een populaire manier van verwarmen geworden. Was deze manier van verwarming vroeger eerder uitzondering dan regel, tegenwoordig is vloerverwarming iets vanzelfsprekends geworden. De verwarming in de vloer zorgt in elk geval voor netheid en geeft je meer ruimte in het leefgedeelte. Bovendien is en blijft het een feit dat je sneller heerlijke warme voetjes hebt met verwarming via de vloer.

Verwarming via de vloer werkt energiezuinig

Zeker is dat je met vloerverwarming een zeer energiezuinige verwarming hebt. De verwarming is bovendien erg gemakkelijk in gebruik. De leefruimte wordt groter en er is meer ruimte voor meubels. Vloerverwarming werkt tegenwoordig met alle type vloeren en geldt als veilig en zeer comfortabel. Tegenwoordig is ook de installatie van een dergelijke verwarming gemakkelijker dan een jaar of tien geleden.

De vloerhoogte kan soms problemen opleveren

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan deze verwarming. Een van de grootste nadelen is de hoogte van de installatiekosten. Je bent gewoon wat meer geld kwijt afgezet tegen radiatoren. Ook is de installatietijd nog steeds langer in vergelijking met radiatoren. In bepaalde gevallen kan ook de vloerhoogte een te groot probleem zijn.

De radiatoren hebben hogere temperaturen nodig

Je hebt twee soorten verwarming via de vloer. Er kan sprake zijn van elektrische verwarming en je hebt op water gebaseerde systemen. Beide systemen zorgen in elk geval voor verwarming in een ruimte vanaf de vloer en dat op zeer consistente en efficiënte wijze. De watersystemen voeren heet water door buizen om warmte te creëren, elektrische systemen gebruiken de bedrading onder de vloer om warmte te genereren. Grootste verschil met radiatoren is dat die verwarmd worden tot temperaturen die oplopen tussen de 65 en 75 graden. Dit is simpelweg nodig om een ruimte efficiënt te kunnen verwarmen. Voor een vloerverwarming is slechts een temperatuur van rond de 29 graden Celsius noodzakelijk.

Kwestie van smaak en goed rekenen

Het woord is aan jou. Kies je voor vloerverwarming of vertrouw je toch op de radiatoren? Vind je het luxe of toch vooral ook heel praktisch? Het blijft wat dat betreft toch ook een kwestie van smaak. Het is bovendien een kwestie van goed rekenen. De aanlegkosten voor de verwarming via de vloer zijn hoger dan die van radiatoren. Aan de andere kant verbruikt deze verwarming weer veel minder energie. Een simpele rekensom voor jouw specifieke situatie kan wat dat betreft ook snel meer duidelijkheid geven. Want als blijkt dat verwarming via de vloer veel voordeliger is, dan zou je wel gek zijn om alsnog voor radiatoren te kiezen. Toch? Voor meer informatie en advies ga je naar https://vloerenraamdecor.nl.