Vijf tips voor jouw ideale eetkamertafel

Als je op zoek gaat naar de perfecte eetkamertafel, zijn er nogal wat dingen waar je over na moet denken. Want er zijn meer factoren waar je aan moet denken dan alleen maar hoe prachtig je hem wel niet vindt. Want, passen de afmetingen wel goed in je eetkamer? En is het materiaal duurzaam? In dit artikel lees je vijf onmisbare tips voor het kopen van je ideale eetkamertafel. Je leest hierin waarom het belangrijk is om te letten op de vorm, de kleur en de breedte van de stoelen 

1. Let op de vorm van de eettafel 

Het klinkt natuurlijk logisch, maar de vorm van de tafel is ontzettend belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe eetkamertafel. Dit heeft voornamelijk te maken met de afmetingen van de rest van de ruimte waar de eetkamertafel in komt te staan. Als je een kleine ruimte tot je beschikking hebt, kan het soms handiger zijn om een rechthoekige eettafel te kiezen. Deze kun je, als je niet veel gasten hebt, tegen de muur aanzetten om ruimte te creĆ«ren. Met een ronde of ovale tafel zou dit minder goed kunnen aangezien het raar lijkt. Ook heeft een rechthoekige tafel als voordeel dat er meer mensen aan kunnen zitten. Bij een ovale tafel gebeurt het vaker dat je benen dichter tegen die van een ander aanzitten. Als je veel ruimte hebt, kun je een grotere ovale tafel nemen. Dan heb je dit probleem niet. 

2. Kies een blijvende kleur van je interieur aan de eetkamertafel 

Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk snel uitgekeken raakt op je eetkamertafel, kun je deze het beste matchen met een ander vast object in je interieur. Dit kan bijvoorbeeld een paneel zijn aan de muur of de kleur van de keukenkastjes. Deze objecten zul je waarschijnlijk niet snel vervangen, dus blijft de eetkamertafel er altijd goed bij passen. Dit kun je doen met de kleur, maar ook met het materiaal. Heb je houten elementen in de ruimte waar de eetkamertafel in komt? Kies dan ook voor een tafel met hout elementen. 

3. Let op de breedte van de stoelen

Een belangrijke tip voor als je meubilair bij je eetkamertafel gaat uitzoeken; zorg ervoor dat je de breedte van de eetkamerstoelen hebt opgemeten en de eetkamertafel zelf. Je kunt nu gemakkelijk berekenen hoeveel stoelen er aan je eetkamertafel passen. Daarnaast zie je ook makkelijker of er nog veel tussenruimte is tussen de stoelen of niet. Want, je wilt optimaal gebruik maken van de ruimte aan je eetkamertafel.

4. Kies de hoogte van de tafel en de stoelen bij elkaar 

Naast de breedte van de eetkamerstoelen, is de hoogte ook belangrijk. Als je de hoogte van de stoelen weet, weet je ook hoe hoog jouw nieuwe eetkamertafel moet zijn om comfortabel te kunnen dineren. Je kunt dit gemakkelijk uittesten in de winkel. Vraag aan de winkel medewerker of er vergelijkbare stoelen zijn die je kunt uitproberen bij de tafel. Dan weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.