Deurklinken veilig online kopen met dit handige stappenplan

Wil jij nieuwe deurklinken kopen voor jouw woning, dan zijn er een aantal punten om over na te denken. De winkel waarbij je dat doet, is één van de eerste beslissingen die je moet maken en dan zijn webwinkels vaak het goedkoopste en het ruimst bevoorraad. Er zijn altijd risico’s verbonden aan online winkelen, maar met dit handige stappenplan koop je je deurklinken veilig online.

1.     Kies een goede winkel uit voor je deurklinken

Het eerste wat je doet, is een betrouwbare webwinkel vinden. Dat doe je door het assortiment te bekijken, zodat je zeker weet dat ze verkopen wat jij mooi vindt. Daarna ga je op zoek naar bewijsmateriaal van kwaliteit, zoals keurmerken, certificeringen en erkenningen. Bekijk de garantieregeling, want hoe beter deze is, hoe beter de kwaliteit. Vergeet je niet goed bekend te maken met de retourvoorwaarden, voor de zekerheid. Als laatste lees je nog wat klantenrecensies door, zodat je hoort van mensen die de deurklinken al gekocht hebben en die ervaring hebben met de winkel.

2.     Welk materiaal heb je nodig?

Nadat je een webwinkel gevonden hebt waarbij je je deurklinken wilt bestellen, is het tijd om de filters te gebruiken om uit het assortiment een selectie te maken. Je kunt dan uitkiezen welk materiaal je wilt gebruiken. De meest gangbare materialen zijn RVS, brons, aluminium, nikkel en messing. Deze kunnen worden uitgevoerd in verschillende kleuren, zoals zwart en brons en in het mat en glans. RVS en messing worden vaak omschreven als de meest onderhoudsarme en krasbestendige materialen.

3.     Wel of niet een slot erbij?

Er zijn situaties waarin je klinken met een slot nodig hebt en in andere situaties is dat niet nodig. Kies je een deurklinken voor de voor- en achterdeuren, dan is de kwaliteit van het slot bijzonder belangrijk. Ook voor binnendeuren heb je soms een slot nodig, bijvoorbeeld als het de toilet- of douchedeur betreft, of een deur naar een kantoor, praktijk aan huis of een slaapkamer.

4.     Afwerken met een schild of met rozetten?

De deurklinken die je aanschaft worden in een gat in de deur geplaatst en dat gat moet worden afgewerkt. Daar zijn verschillende opties voor. Een rozet is een klein plaatje dat over het gat wordt bevestigd. Dat kan alleen bij de deurklink en als je ook een slot hebt, dan kun je daar een aparte rozet voor kiezen. Een schild bedekt beide in één keer. Die optie heeft een wat strakker en moderner uiterlijk.

5.     Extra accessoires

Het is nu bijna tijd om je klinken te bestellen, maar als je toch bij de winkel bent, denk dan ook nog even na over accessoires. Misschien wil je de scharnieren vervangen zodat deze bij de stijl van de deurklinken passen, of een deurstop aanschaffen. Is je bestelling compleet, dan is het een kwestie van afrekenen en wachten tot je klinken worden afgeleverd. Bij de meeste webwinkels gaat dat rap en heb je alles razendsnel in huis.