De moderne en tijdloze lampen van Tonone

Tonone is een geweldig merk voor lampen en andere interieurstukken. Wanneer het tijd is om het interieur van jouw kamer om te toveren of wanneer het tijd is om jouw nieuwe huis helemaal eigen te maken, is Tonone de plek waar je moet zijn. Bij dit merk kan je terecht voor het vinden van de meest unieke en minimalistische lampen voor in jouw huis. Ondanks dat lampen vaak niet hoog op het verlanglijstje staan, zijn deze juist het meest van invloed in jouw ruimte.

Wat is Tonone

Tonone is een lampenmerk wat is opgericht in 2019. De missie van dit merk was het toegankelijk maken van ambachtelijk en traditioneel werk voor de dagelijkse consument. Deze ambacht is vertaald in moderne en minimalistische ontwerpen waar een specifieke aandacht ligt op de werking van de lamp. Het is bijvoorbeeld te zien dat bepaalde elementen zijn geïnspireerd op de mechanische werking achter de lamp en dat sommige elementen met opzet zichtbaar zijn gemaakt. Het is zeker te zeggen dat Tonone past binnen de innovatieve merken die in de afgelopen jaren zijn opgericht binnen de interieur wereld.

Wat maakt Tonone uniek?

Er zijn veel verschillende merken te vinden op het internet en in de winkel, dus wat maakt Tonone zo uniek of wat is de reden dat Tonone zichzelf onderscheidt tegenover de andere? Het antwoord zit hem vooral in de visie en de ontwerpen van dit merk. Lampen hebben een duidelijke functie, ze moeten de ruimte verlichten. Het is voor een ontwerper dus zeker niet een makkelijke klus om de brug tussen functie en ontwerp te vergroten en te verleggen. Dit is Tonone echter wel gelukt. Iedere lamp laat vakwerk en ambacht zien, iedere lamp verlicht de ruimte op een mooie en subtiele manier en iedere lamp is voorzien van unieke en subtiele vormen. Een lamp van dit merk smelt geweldig samen met jouw meubels.

De industriële look in het interieur

Het is zeker te zeggen dat de lampen van dit merk passen binnen de visie van een industrieel interieur. Binnen het interieur zijn er verschillende takken te vinden, sommige zijn geïnspireerd door de natuur en het plattelandsleven, terwijl de industriële look juist geïnspireerd is door de stad en de moderne industrie. Meubels die tot deze tak behoren maken vaak gebruik van ruwe materialen, waaronder staal en metaal. Dit is ook terug te zien in de collectie van Tonone. De lampen zijn gemaakt van staal en aluminium. Dit materiaal is duurzaam en sterk, zodat het makkelijk tegen een stootje kan. De lampen zijn in verschillende kleuren beschikbaar, waaronder zwart, oranje, roze, groen, geel en grijs.

Het belang van mooie verlichting in de ruimte

In veel gevallen wordt verlichting over het hoofd gezien wanneer we een interieur gaan inrichten. Verlichting is echter een bepalende factor voor de ruimte. Je kan de mooiste meubels in jouw ruimte hebben staan, maar zonder mooie verlichting zullen deze niet tot zijn recht komen. De collectie van Tonone is daarom gevuld met allerlei verschillende verlichting. Kies voor een lamp met zacht licht voor langs jouw bed of kies voor een plafondlamp voor boven de eettafel.