Pup in huis? Kies voor een privé puppycursus.

Leuk, je hebt een pup in huis. Dat zal best even wennen zijn en je hebt misschien veel vragen. Wat moet je in huis halen, hoe werkt dat socialiseren en hoe maak je een pup zindelijk of doe ik het wel goed allemaal. Als jij je in enkele van deze vragen erkent is een privé puppycursus zeker de moeite waard.

Als je zoekt naar een Puppycursus Utrecht heb je die nu gevonden. En met een beetje geluk heb je ook al doorgeklikt en een mail gestuurd naar de mogelijkheden. Want een puppycursus is voor een pup bijzonder belangrijk. Je leert een pup aan de hand van praktische tips en handvatten goed voor te bereiden op wat in zijn latere leven normaal is. Maar ook hoe jij hier als baasje richting aan kunt geven. De puppycursus is niet voor niets voor pup en baasje.

De puppycursus aan huis is vrijwel altijd veel efficiënter dan groepscursussen. Omdat een pup in zijn eigen omgeving aan de slag kan gaan. Maar ook omdat er getraind kan worden op een dag en tijd die je zelf kiest en uitkomen. Zo kan er rekening worden gehouden met het ritme van jou als baasje maar ook met die van de pup.

Omdat er vrijwel altijd bijzonder veel vragen door het hoofd van nieuwe baasjes spoken. Zeker als het om voor het eerst een pup in huis hebben gaat heeft een privé puppycursus nog veel meer voordelen. Je kunt je vragen namelijk gedurende de cursus stellen. Waar in groepsverband vaak geen of weinig tijd voor is.

Trainen op het juiste tempo voor de pup.

Een privé puppycursus heeft echter nog een belangrijk voordeel ten opzichte van de cursus die bij hondenscholen wordt gegeven. Je kunt denken aan het tempo waarop de training doorlopen wordt. Voor de ene pup en baas is dit geen enkel probleem, de ander heeft simpelweg meer tijd nodig voor het uitvoeren. Daarbij zijn de trainingen vaak standaard. Er is dus geen ruimte voor individuele behoeften.

Want net als wij mensen hebben ook pups wel degelijk eigen behoeften. De een zal angstiger zijn en de ander is juist weer ontzettend nieuwsgierig. Ook zijn er verschillende formaten en soorten honden. Ontzettend veel prikkels dus waardoor je vrijwel direct na de training naar huis gaat en je vragen niet hebt kunnen stellen.

Neem gerust eens contact op,
dan kan ik je antwoord geven op vragen.