guilty plessure

Iets wat eigenlijk alleen jij weet en je alleen doet wanneer niemand kijk, we doen het allemaal wel en we hebben ook allemaal een guilty pleasure. De een peutert stiekem in zijn neus al zegt hij/zij van niet, de ander lepelt een pot pindakaas uit. Het zijn allemaal dingen die we liever niet op tafel gooien als het gaat om een guilty pleasure. Het zijn eigenlijk dingen die niet eens zo heel raar zijn en gewoon bespreekbaar moeten zijn, omdat iedereen ze heeft en vaak ook veel dezelfde dingen zijn. Je kunt je ervoor schamen maar dat hoeft echt niet. Al snap ik wel dat je niet al je guilty pleasures op tafel gooit. 

Dit zijn 14 voorkomende guilty pleasures.

 1. Zeggen dat je niet roddelt, maar wel altijd die ene vervelende vriendin nadoet met dat rare stemmetje, of hoe ze iets op een bepaalde manier doet. 
 2. Denken dat je daadwerkelijk een goede zanger of zangeres bent terwijl je eigenlijk nooit echt aangemoedigd bent op een feestje om te gaan zingen, dus je eigenlijk wel weet dat je niet zo goed bent maar je vind het gewoon leuk. 
 3. Stiekem je mes aflikken terwijl je de boter gebruikt en dan later weer met hetzelfde mes in de boter gaan. 
 4. Voedsel dat overblijft van het avondmaal bewaren in de koelkast of vriezer en ze na een week toch echt moet weggooien omdat je steeds ‘geen zin’ heb om het weg te gooien elke keer als je de koelkast of vriezer weer open deed.
 5. Je verveelt en online gaat shoppen, je gooit je hele mandje vol met van alles en nog wat, op het moment van bestellen bedenk je je dat je er eigenlijk geen geld voor hebt en je sluit de webshop weer. 
 6. Het gestopt zijn met roken, al neem je elk feestje toch weer een haaltje of 2 of 3 of gewoon een hele sigaret. 
 7. De hele tijd opletten om de vaatwasser in te ruimen en dan toch nog 1 glas laten staan.
 8. Je aan een bepaald dieet houden en toch stiekem dat chocolaatje eten. 
 9. Naar de sportschool staan en meer met bekende praat dan daadwerkelijk sport. 
 10. Wanneer er gevraagd word of je een guilty pleasure hebt, zeggen dat je geen idee hebt.
 11. Jezelf beloven elke dag je make-up eraf te halen, maar na een avondje uitgaan toch weer naar bed gaat met make-up op omdat je te lui en moe bent om dit te doen.
 12. Je eigen naam googlen.
 13. ‘S avonds je hond uitlaten in je pyama, maar je trekt een jas aan waardoor je dat niet ziet. 
 14. Sloffen kopen die op schoenen lijken zodat je op je sloffen even snel naar de winkel kan. 

Kortom, je guilty pleasures kunnen er een hoop zijn. Je doet het graag, maar je komt er niet graag voor uit.. Het is belangrijk dat je weet dat het helemaal niet erg is dat je deze dingen doet. Iedereen doet ze en iedereen heeft ze. Mocht je er toch erg onzeker over zijn en je wilt het graag delen, doe dit dan gewoon met je beste vriendin of vriend, grote kans dat zij de guilty pleasures met je delen en je er samen keihard om kunt lachen. De tijden van schaamte zijn tegenwoordig (gelukkig) zowiezo al veel minder. Je kunt je zo vrij uitlaten als je wilt en natuurlijk zullen er haters zijn, maar daar kun je niks om geven. Het is jouw leven en jij kunt bepalen waar je wat om geeft.

Door Aimey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *