Rode ogen: de mogelijke oorzaken

Heb je last van rode ogen? Dan kan dit diverse oorzaken hebben. Het kan zijn dat je ogen jeuken of branderig aanvoelen. Dit kan te maken hebben met een allergische reactie maar ook door een vuiltje in je oog. In sommige gevallen worden rode ogen veroorzaakt door een verkoudheid of een ontsteking aan het oog. Voor velen is het pollenseizoen ook de grootste oorzaak van rode en geïrriteerde ogen. Het veelvuldig dragen van contactlenzen of het nuttigen van alcohol kunnen ook de oorzaak zijn van rode ogen. Jeukende, geïrriteerde en rode ogen kunnen erg vervelend zijn. Je oogleden kunnen opgezet zijn of je kunt wazig zien. Dit wil je natuurlijk snel verhelpen. 

Rode en geïrriteerde ogen snel verhelpen

Het is handig om eerst de oorzaak van de roodheid te achterhalen. Misschien is het tijd om je lezen te verversen of ben je allergisch voor bepaalde stoffen in parfum. Dan is het tijd om hier iets aan te doen. Voor andere oorzaken kun je gebruik maken van oogdruppels. Door gebruik te maken van oogdruppels voel je direct de verlichting van de jeuk. De druppels zorgen voor een goede hydratatie van de ogen en nemen daarmee het branderige gevoel weg. Deze oogdruppels zijn geschikt voor rode en branderige ogen door een verkoudheid, een ontsteking aan de ogen of vuiltjes in de ogen. Na het aanbrengen van de druppels zal je merken dat je ogen minder rood worden.

Snelle verlichting van droge ogen

Een ander kwaaltje waar je mee te maken kunt krijgen zijn droge ogen. Droge ogen ontstaan door het dragen van contactlenzen, het lang achter de computer werken of door airconditioning. Droge ogen voelen vaak branderig aan en je kunt wazig gaan zien. Om dit probleem snel te verhelpen zijn er oogdruppels speciaal voor droge ogen. Deze oogdruppels hydrateren het oog direct en je zicht wordt na aanbrengen direct helderder. Zo kun je er weer even tegenaan. De oogdruppels zijn handig om mee te nemen zodat je door de dag heen, wanneer je ogen droog aanvoelen, de oogdruppels kunt aanbrengen. De oogdruppels zijn ook prima te combineren wanneer je contactlenzen draagt.