Incontinentiemateriaal: wat is het nu precies?

Incontinentiemateriaal is een medisch hulpmiddel dat ontworpen is om urine en/of ontlasting op te vangen. Iedereen kent natuurlijk de luiers die we om doen bij baby’s en dat is ook een vorm van dit medische hulpmiddel. Het zorgt ervoor dat kinderen een stuk sneller zindelijk kunnen worden en niet zo snel last krijgen van ongelukjes. Toch wordt dit materiaal niet alleen gebruikt bij kinderen, maar hebben ook mensen die ongewild urine- of ontlastingsverlies hebben hier baat bij. Zo hebben mensen die lijden aan een ziekte zoals incontinentie hier veel aan, maar ook mensen die net een operatie hebben ondergaan. Er zijn verschillende redenen om dit materiaal te gebruiken, maar het aanbod is enorm. Zo zijn er verschillende soorten incontinentiematerialen en heeft iedere soort zijn eigen voor- en nadelen.  

Voordat je incontinentiemateriaal koopt, is het dus van belang om te bepalen welk materiaal je wilt gaan gebruiken. Zoals eerder vermeld heeft ieder materiaal zijn eigen voor- en nadelen. Het is natuurlijk wel handig als je meer te weten kunt komen over de verschillende soorten incontinentiematerialen. Wil je hier meer over te weten komen? In dit artikel vertellen we meer over de verschillende soorten, zodat je precies weet welke je moet gebruiken.

Incontinentiemateriaal: inlegkruisjes 

Wanneer je zoekt naar incontinentiemateriaal, is de kans groot dat je uitkomt op inlegkruisjes. Het zijn namelijk dunne pads die in het ondergoed geplaatst kunnen worden en niet veel ruimte in beslag nemen. Dit medische hulpmiddel is vooral bedoeld om kleine lekkages op te vangen. Bij licht urineverlies is het dus erg handig om deze inlegkruisjes te gebruiken. Deze inleggers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, maar ook in verschillende absorptievermogen. Kijk dus goed naar hoe absorberend het inlegkruisjes moet zijn als je besluit om deze te kopen.

Incontinentiebroekjes voor ernstige incontinentie

Heb jij last van ernstige incontinentie? Dan is het niet verstandig om alleen inlegkruisjes te gebruiken en kun je beter kiezen voor incontinentiebroekjes. Deze broekjes kun je een beetje vergelijken met normale onderbroeken. Toch heeft dit incontinentiemateriaal een absorberend materiaal, waardoor alles goed opgenomen kan worden. Deze broekjes zijn erg populair en dit komt vooral doordat ze heerlijk zitten. Ze hebben een erg comfortabele pasvorm en ook een fijn gebruiksgemak. Zo schuiven deze broekjes niet veel en zijn ze ook niet meer zichtbaar onder de kleding. Het is wel belangrijk om een keuze te maken tussen de wegwerp variant en de wasbare variant. De wasbare variant is een stuk beter voor het milieu en zo kun je ook meer geld besparen!

Online bestellen

Heb jij snel incontinentiemateriaal nodig? Kijk dan op het internet en zoek naar een specialist op het gebied van incontinentiemateriaal. De specialist kan meer informatie geven over welk materiaal het beste bij jou past. Daarnaast kun je op de website ook meer informatie vinden over hoe het materiaal precies werkt. Zo kan het zijn dat sommige incontinentiematerialen niet meerdere keren gebruikt mogen worden. Het is natuurlijk wel handig dat je dit vooraf weet, zodat je hiermee geen fouten kunt maken. Bestel het materiaal dat je wilt gebruiken en laat het thuis bezorgen.