geboorte traktatie

Wauuw, eindelijk is het zover. Iets waar je al een hele tijd op heb gewacht. Jij en je geliefde hebben samen een kindje op komst en daar moet natuurlijk van alles voor geregeld worden. Niet alleen het kamertje waar jullie kindje gaat slapen, maar ook het regelen van een gender reveal. Het kan ook zijn dat je dit helemaal niet zo belangrijk vind, maar meestal willen de mensen om je heen wel een leuk feestje voor het bekendmaken van het geslacht. Bij zo een gender reveal horen lekkere hapjes, vaak met blauw en roze kleurtjes. Die kleuren horen nou eenmaal bij een gender reveal of geboorte traktatie. Je kunt zo een traktatie ook doen na de geboorte van het kind. Vroeger kreeg je dan een beschuitje met gestampte muisjes in de kleur van het geslacht van het kind, zoals velen weten hoort blauw bij een jongetje en roze bij een meisje. 

Wat voor geboorte traktaties zijn er?

Er zijn momenteel zoveel verschillende opties voor een leuke traktatie. Wanneer ga je zo een traktatie doen en hoe wil je dat de traktatie eruit ziet en smaakt. Houd ook een beetje rekening met de gasten wie er op je geboorte traktatie feestje komen, of aan wie je de traktatie geeft. Je kunt heel simpel natuurlijk voor een beschuitje met muisjes kiezen, maar op internet zijn er suuuper veel websites waar je ontzettend veel leuke traktaties kunt vinden. Ik ben eens gaan kijken naar wat er momenteel allemaal mogelijk is, hieronder schrijf ik een paar van mijn favorieten op:

  • Chocolaatjes met roze of blauwe spikkels
  • Baby flesje gevuld met roze of  blauwe gepofte rijst.
  • Soesje met roze of blauwe muisjes
  • Cupcakes met witte glazuur en roze of blauwe spikkels
  • Mini tompouce met roze of blauwe glazuur
  • Lange vingers met roze of blauwe spikkels aan de uiteinden
  • Brownie cake met roze of blauwe muisjes
  • Roze of blauwe schuimpjes op een stokje

Wanneer doe je een geboorte traktatie?

Een geboorte van een kindje is heel bijzonder, voor de moeder die zich er al 9 maanden op voorbereid en de vader die er ook al zo lang op wacht. Het kindje wordt geboren en jullie mogen als gezin naar huis, eindelijk een gezinnetje samen. Bij thuiskomst is het allemaal eerst even wennen, hoe ga je het kindje verzorgen? Wanneer moet het kindje eten? Wanneer moet het kindje in bad en hoe gaat dat in zijn werk? Gelukkig is er een kraamverzorgster bij die jullie de eerste 2 weken op weg kan helpen. Wanneer ga je nu de kraamvisite ontvangen en hoe ga je dit organiseren? Wat lekkers erbij en een drankje natuurlijk. Meestal ben je nog erg moe en heb je pijn, dus bepaal lekker wanneer jij je weer beter voelt, hoe en wat je gaat organiseren en wanneer. De meeste vrouwen doen de traktatie wanneer de kraamvisite welkom is. Iedereen begrijpt dat je niet uren in de keuken kunt staan om een leuke traktatie te maken en daarom kun je op veel websites online hele leuke traktaties bestellen zoals ik hierboven al eerder noemde. 

De traktaties zijn er natuurlijk niet alleen voor wanneer het kindje geboren is. Je kunt dit dus ook doen bij een gender reveal of bijvoorbeeld bij hun eerste verjaardag. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en iedereen vind het leuk om een geboorte traktatie te krijgen. Neem eens een kijkje op een van de websites en zie wat er allemaal mogelijk is. Misschien is het een idee om ver voor de geboorte eens wat te bestellen en dit te proeven voor je het echt gaat uitdelen.

Door Aimey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *