Waar op letten Macbook reparatie?

Macbooks worden door velen gezien als de beste laptops. Dit is niet heel gek. Ze zien er mooi en minimalistisch uit, ze werken fijn, ze zijn gebruiksvriendelijk en ze gaan lang mee. Toch is het belangrijk dat je het een en ander weet over Macbook reparatie. Dit komt omdat een Macbook toch altijd nog kapot kan gaan. Of dit nu jouw schuld is of niet; dat maakt niet uit. We gaan in op verschillende dingen die je moet weten over de reparatie van je Macbook. Laten we snel beginnen, er is genoeg om te vertellen! 

Macbook reparatie opties

Voordat je begint met de Macbook reparatie, is het belangrijk om te bepalen wat precies het probleem is en of het zelf kan worden opgelost of dat er professionele hulp nodig is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals door het uitvoeren van een diagnose, door het zoeken naar oplossingen op internet of door contact op te nemen met een reparatiewinkel. Er zijn tegenwoordig speciale reparatiewinkels voor Apple-producten, maar je kunt natuurlijk ook naar de Apple Store. Wel is het goed om te weten dat er hier vaak lange wachttijden zijn en je vaak voor een hoog bedrag wordt geholpen. Bij een andere, gekwalificeerde reparateur ben je in de meeste gevallen goedkoper uit.

Professional inschakelen

Als het probleem complex is of als er specifieke vaardigheden of gereedschappen nodig zijn om het te verhelpen, is het waarschijnlijk beter om een professional te raadplegen. Apple biedt een scala aan reparatieservices aan, waaronder bezoeken aan een Apple Store, hulp op afstand en verzending van het product naar een reparatiecentrum. Daarnaast kun je, zoals hierboven besproken, kijken naar een Macbook reparatie bij een ander bedrijf. 

Stop!

Voordat je begint aan een Macbook reparatie, raden we je aan om eens te kijken naar je gegevens op het apparaat. Je wilt niet dat alles verloren gaat en daarom is het handig om al je belangrijke gegevens en bestanden op te slaan. Daarom maak je een back-up op de iCloud. Hier worden je gegevens en bestanden digitaal in opgeslagen en zo kun je er nog altijd bij. Mochten de gegevens en bestanden verloren gaan tijdens de reparatie, kun je ze er zo weer opzetten met die back-up. 

Wegbrengen

Als je de vorige stap eenmaal in acht hebt genomen, kun je je Macbook reparatie starten. Hiervoor moet je naar het punt, het bedrijf, waarbij je je Macbook laat repareren. Wel is het handig om van tevoren een aantal dingen te doen. Je maakt bijvoorbeeld uitgebreid foto’s van je Macbook. Op deze manier kunnen ze je niet wijsmaken dat hij al beschadigd was o.i.d. Als er dan iets mee gebeurt, heb je bewijs. Daarnaast wil je duidelijke afspraken maken over de prijs, de duur van de reparatie en wat er precies allemaal gebeurt. Ook wil je kijken naar eventuele garantievoorwaarden indien je hem bij Apple laat repareren en spreek je af wanneer je hem kunt ophalen. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent en staat alles vast!