capsule wardrobe

Van de meest grote kledingkasten tot aan de meest geminimaliseerde kledingkasten. De een heeft een inloopkast die zo groot is als je eigen slaapkamer en de ander heeft enkel een lade vol. Je hoort het niet vaak en zelfs ik wist er weinig tot niks vanaf voor dat ik dit artikel ging schrijven. Een capsule wardrobe is eigenlijk het tegenover gestelde van een walk in closet. Wanneer je het zat bent om tussen al die kleding te moeten zoeken, naar dat ene topje en die ene broek, maar je er telkens niet doorheen komt, dan is een capsule wardrobe zeker een goede optie voor jou!

Wat is een capsule wardrobe nou precies? 

Een capsule wardrobe, het zegt het al een beetje, je kledingkast in een capsule. Wanneer je er voor kiest om een capsule wardrobe te gaan creëren moet je ervoor zorgen dat je de kast eens helemaal uit gaat zoeken. Alle overbodige kleding kun je dan weg doen of even opbergen in een andere kast.  Een capsule wardrobe bestaat uit een klein gedeelte van je kledingkast, die je bijvoorbeeld het beste met elkaar kunt combineren of die jij het allermooist en lekkerst vind zitten. De capsule heeft in de modewereld ook een speciaal aantal. Dit aantal is namelijk 37. Je capsule bestaat dan uit 37 broeken, shirtjes, jasjes, topjes en jurkjes. Het uiteindelijke aantal moet je natuurlijk helemaal zelf weten, maar in principe kun je met 37 items al bijna 100 verschillende outfits maken. Het samenstellen van zo een capsule wardrobe kun je bijvoorbeeld ook van elk seizoen van het jaar doen. Zo kun je elk seizoen gemakkelijk een outfit samenstellen.

Hoe stel je een capsule wardrobe samen?

Het samenstellen van zo een wardrobe, kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Heb je nou geen idee waar je moet beginnen en hoe dit eigenlijk in zijn werk gaat? Gelukkig heb ik voor jou een stappenplannetje. 

  • Bedenkt voor jezelf een aantal kledingstukken (37 dus) of kijk wat er in je la past of aan je hangrek kan. 
  • Kies je favoriete kledingstukken, zorg alleen wel dat deze niet te opvallend zijn. Houd het hier een beetje basic. 
  • Kijk welke andere kledingstukken hiermee goed te combineren zijn. Zo blijft het overzichtelijk.
  • Zoek een paar outfits bij elkaar die je op verschillende gelegenheden draagt. 
  • Mis je toch nog een kledingstuk? Hang die er dan gerust bij maar zorg wel dat het weer te combineren valt. 

Wat maakt zo een capsule zo nou geweldig? 

De capsule wardrobe is bedacht door een mevrouw Susie Faux heet. zij vond in 1970 dat iedereen zich goed moest kunne voelen in wat je draagt. Zij vond dat het gemakkelijk moest zijn voor iedereen om altijd een leuke outfit bij elkaar te kunnen vinden zonder dat je daardoor uren door je lades of kasten moest  graaien. Door een capsule te creëren, kun je gewoon heel goed, kwalitatief en simpel een outfit vinden en eventueel accessoires bij elkaar vinden. Door dat je een capsule wardrobe maakt hoef je ook minder vaak kleding weg te gooien, je geeft minder veel geld uit doordat je nieuwe kleding wilt kopen en je kunt er zelfs meer zelfvertrouwen door krijgen. Bij het maken van zo een capsule ruim je ook heel veel op en daarom heb je ook weer een mooie opgeruimde kast. Doordat je een kleine selectie hebt gemaakt en zo snel een leuke outfit samen kunt stellen, houd je ook super veel tijd over en kun je weer sneller bij je afspraak zijn. Zeker een voordeel voor de treuzelaars! Daar ben ik er één van, dus ik ga ook maar aan de slag!

Door Aimey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *