BPM berekenen import, wat moet je daarover weten?

Het aantal mensen die ervoor kiest om hun auto te gaan importeren uit het buitenland is door de jaren heen explosief toegenomen. Dat is voornamelijk het gevolg van het feit dat de aankoopprijs van een auto in bijvoorbeeld Duitsland een flink stuk lager is gelegen dan hier in Nederland het geval is. Het spreekt voor zich dat dit zeer mooi meegenomen is. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat je er bij het importeren rekening mee moet houden dat er hier ook bepaalde kosten aan verbonden zijn. Wat deze kosten betreft kan je onder meer denken aan de BPM. De BPM berekenen import is dan ook erg belangrijk wanneer je niet voor vervelende verrassingen wil komen te staan. Alles wat je hier graag over zou willen weten laten we je ontdekken met onderstaande informatie. Zo kan je zeker niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Met welke kosten moet je rekening houden bij import?

Bij het importeren van voertuigen zijn er verschillende zaken waar je absoluut zeker rekening mee zal willen houden. Voor deze zaken geldt dat ze in grote mate betrekking hebben tot de kosten waarmee je wordt geconfronteerd. De kosten waar je rekening mee moet houden bij import zijn dan ook:

  • De aankoopprijs van de wagen;
  • De transportkosten die moeten worden gemaakt;
  • De zogenaamde RDW keuring;
  • De BMP welke wordt aangerekend; 

De BPM berekenen import is van cruciaal belang omdat ze boven op de zogenaamde invoerrechten komt. Voor deze invoerrechten geldt dat ze per definitie altijd worden aangerekend op het ogenblik dat je een voertuig importeer welke jonger is dan 30 jaar. Hier dien je dus zeker aandachtig voor te zijn. Dit is hoe dan ook een kostprijs die je beslist niet over het hoofd mag zien.

Is de BPM berekenen import belangrijk?

Zoals de hierboven aangehaalde informatie al duidelijk maakt is de BPM berekenen import absoluut van belang. Wanneer je ervoor kiest om een grote aankoop te doen zoals een auto spreekt het namelijk voor zich dat je daarbij geen enkele kost over het hoofd zal willen zien. Dat geldt zeker ook voor de belasting die je moet betalen. Deze belasting dient bij personenauto’s namelijk te zijn betaald voordat je jouw voertuig in het verkeer kan brengen. 

Conclusie; je BPM berekenen import is zeker altijd van belang

De informatie die staat opgenomen op deze pagina heeft ongetwijfeld al uitgebreid duidelijk gemaakt hoe belangrijk het wel niet is om BPM berekenen import niet over het hoofd te zien. Voor heel wat mensen geldt dat ze bij het kopen van een nieuwe auto alleen maar aandacht besteden aan de aankoopprijs van het nieuwe voertuig. Daarbij verliezen ze extra kosten zoals de BPM, maar ook hun autoverzekering uit het oog. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk heel wat vervelende gevolgen kan hebben. Niet in het minst zal je op deze manier immers helemaal geen goed beeld hebben van de totale kosten verbonden aan je voertuig. Wil jij dit ook voorkomen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat ook je BPM berekenen import absoluut van groot belang is.