Een rondvaart Amsterdam: een onvergetelijke dag in de hoofdstad

Een rondvaart Amsterdam is de beste manier om de stad te leren kennen. Het nemen van een rondvaart in Amsterdam heeft verschillende voordelen, waarvan een is dat je jouw benen niet moe hoeft te lopen. Je ziet namelijk in één rondvaart zoveel meer van de stad dan wanneer je moet rondlopen of moet rondfietsen. Vooral wanneer jij nog niet bekend bent in deze stad, is het een echte aanrader om de stad te verkennen vanuit het water. In dit artikel vertellen we een aantal redenen waarom jij jouw rondvaart moet boeken wanneer jij in deze stad bent.

Een rondvaart in Amsterdam

Een rondvaart in Amsterdam is in te plannen via Bootuitjes. Het is mogelijk om al vooraf een reservering te plaatsen. Dit is vooral aan te raden wanneer je met een grote groep op pad gaat. Wanneer je met z’n tweetjes bent is dit echter een minder noodzakelijke optie. Tijdens de rondvaart geniet je van al het moois wat Amsterdam te bieden hebt. Een van de mooiste eigenschappen die een rondvaart in Amsterdam biedt, is dat je de stad leert kennen op de meest authentieke manier. De stad is namelijk gebouwd op water. Meer dan 400 jaar geleden werd de stad ontworpen en op de dag van vandaag is het centrum nog steeds hetzelfde gebleven. Met wel 165 kanalen, heb je met een rondvaart meer dan genoeg plekken om op pad te gaan.

Leer meer over de historie van de stad

Naast dat een rondvaart in Amsterdam vooral heel erg leuk is, is het ook een uitstekende manier om meer te weten te komen over de historie en de cultuur van Amsterdam. Zoals al kort benoemd is, gaat Amsterdam hand in hand met het water. Destijds maakte de alle grachten en kanalen het mogelijk om producten te importeren en exporteren, wat ervoor zorgde dat Amsterdam werd gezien als het centrum van de handel. Deze functie heeft veel elementen in de stad bepaald. De verhalen uit deze tijd zijn nog steeds terug te zien in de panden, de grachten en de verschillende monumenten. Tijdens een rondvaart in Amsterdam heb je de rust om te zitten, te luisteren en te genieten van deze historische verhalen.

De stad in de avond

Een rondvaart Amsterdam is de hele dag door mogelijk. De een heeft wellicht de voorkeur om ’s ochtends vroeg op pad te gaan, terwijl de ander juist liever in de namiddag de boot opduikt. Mocht je juist op zoek zijn naar een hele speciale timing voor jouw rondvaart, kies er dan voor om in de avond op de boot te stappen. In de avond geniet je van de mooie verlichting die tevoorschijn komt wanneer het donker is. Er zijn sommige rondvaarten die met een diner zijn en andere bieden een drankje aan. De rondvaart in Amsterdam in de avond is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een romantisch uitje met zijn vriend, vriendin, echtgenoot of echtgenote.