Wat is beton ciré?

Beton ciré is een soort betonstuc. Het materiaal kan onder andere aangebracht worden op de vloer en op de muren in je woning. Beton ciré is overigens niet hetzelfde als normaal beton. De samenstelling van het materiaal is namelijk anders. Dit materiaal kun je vandaag de dag in veel woningen terugvinden. Dat is logisch, want het materiaal kan er ontzettend mooi uitzien en is geschikt voor in iedere ruimte. Het is materiaal met een structuur en beton ciré staat dan ook voor gewreven beton. In principe wordt het materiaal al eeuwenlang gebruikt om vloeren en wanden mee af te werken.

Twijfel je of een vloer of wand van dit materiaal iets voor jou is? Dan is het verstandig om verder te lezen! Hieronder worden namelijk de verschillende eigenschappen van dit materiaal benoemd. Zo kun je heel goed beoordelen of deze stijl wel of niet is weggelegd voor jou.

De voordelen van beton ciré

Je kunt beton ciré dus laten aanbrengen op wanden en vloeren. Het materiaal is waterbestendig en is hierdoor ook geschikt voor in bijvoorbeeld de badkamer. De wanden en vloeren van dit materiaal kun je bovendien in allerlei verschillende kleuren krijgen. Hierdoor kun je deze vloeren en wanden in vrijwel iedere ruimte laten plaatsen, het zal nooit misstaan. Je kunt het materiaal ook gebruiken voor bovenop je vloerverwarming. Wanneer je voor dit materiaal kiest, zal er geen sprake zijn van naden. Het materiaal heeft een warme uitstraling en is hierdoor goed in staat om de sfeer in huis te verbeteren. Ook in bedrijfspanden kiest men daarom steeds vaker voor wanden en vloeren van dit materiaal.

Laat het aanbrengen over aan een specialist

Beton cire aanbrengen kun je het best overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf. Het aanbrengen van de vloer is namelijk niet eenvoudig. Meestal wordt er een laag van twee tot drie centimeter dik aangebracht door de specialist. Als de vloer of wand door een specialist wordt aangebracht, weet je zeker dat deze mooi gelijk zal zijn. Een vloer van beton ciré heeft als voordeel dat er niet snel sprake zal van slijtage. Bovendien zijn de vloeren van het materiaal zeer eenvoudig te onderhouden zijn. Je kunt ze makkelijk schoonhouden met behulp van een stofzuiger en dweil.

Belangrijk is alleen dat je niet te agressieve middelen gebruikt, want dit kan het materiaal aantasten. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen te verkrijgen voor dit type vloeren en wanden. Je kunt de vloeren van dit materiaal ook zo nu en dan laten reinigen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zo weet je zeker dat de vloer goed gereinigd wordt en niet zal beschadigen.

Verschillende aanbieders met elkaar vergelijken

Wil je een vloer of wand laten bedekken met beton ciré? Dan is het belangrijk dat je een professioneel bedrijf zoals Bruizt inschakelt. Er zijn verschillende bedrijven die vloeren kunnen aanleggen, maar de kwaliteit, de service en de prijzen kunnen verschillen. Om die reden kan het verstandig zijn om diverse vloerenspecialisten met elkaar te vergelijken. Je kunt de betrouwbaarheid en service van een bedrijf bijvoorbeeld bepalen door recensies te lezen.