Wat een slotenmaker doet

Een slotenmaker zijn is een eervol beroep. Je bent bezig met diensten verlenen en producten aanbieden die mensen écht helpen, vaker dan je denkt en met meer impact dan je denkt. Toch wordt hier over het algemeen nog niet zo over gedacht. Nee, mensen hebben nog niet dit beeld bij het zijn van een slotenmaker. Vaker leest men over het beroep van een advocaat, een consultant of een financieel specialist. Zonde, want het is tijd dat mensen een beter beeld krijgen bij het zijn van slotenmakers. Dat gaan we dan ook realiseren in deze blog. We vertellen je over de werkzaamheden, het type klanten, de producten en diensten die slotenmakers verkopen en geven je ook wat kleine tips and tricks. Een enorm veelzijdige blog dus, evenals het vak dat deze mannen en vrouwen beoefenen. Laten we maar snel beginnen, want er is genoeg te vertellen over dit mooie beroep! 

Slotenmaker met sloten

Slotenmakers, die is natuurlijk bezig met sloten. Sloten omvatten het grootste deel van zijn of haar beroep en dat is niet heel gek, dat is bijzonder logisch. Deze sloten kunnen allerlei soorten zijn. Cilindersloten, meerpuntssluitingen, digitale sloten en ga zo maar door. Het grootste deel van de werkzaamheden van een slotenspecialist ligt vooral bij het repareren, vervangen, openmaken van en adviseren over sloten. Dat komt omdat een slotenmaker grote kennis heeft over dit onderwerp, wie had dat nu verwacht? Een echte vakman of vakvrouw weet daarom precies wat te doen met een bepaald slot, of het kan worden opengemaakt of niet, hoe dit eventueel zou kunnen, voor welke situaties welk slot geschikt is en ga zo maar door. 

Klanten van slotenmakers

De klanten van slotenmakers zijn zeer uiteenlopend. Er valt geen pijl op te trekken, want de klanten van een slotenmaker kunnen iedereen omvatten. Een particulier, een bedrijfseigenaar, een rijk persoon, een arm persoon en ga zo maar door. Toch is de klant iemand die altijd één doel voor ogen heeft; het beschermen van wat van hem of haar is. Je wil ten allen tijde zorgen dat jij, je spulletjes en je familie veilig zijn. Dit doe je allereerst met de bescherming van buitenaf. Dat zijn in vrijwel alle gevallen sloten. Sloten die ongewenste bezoekers buiten houden. Dat kunnen sloten zijn voor deuren, maar ook voor ramen. In sommige gevallen bieden slotenmakers zelfs services aan voor sloten van auto’s of dergelijke. 

Diensten

Naast de producten zoals de sloten zelf, biedt iemand die dit beroep uitoefent ook diensten aan. Zo bieden sommige slotenmakers ook inbraakpreventie advies aan en hebben ze de diensten beschikbaar om sloten te vervangen en open te breken. Denk bijvoorbeeld eens aan de situatie waarbij je jezelf hebt buitengesloten omdat je sleutel nog binnen ligt of omdat diezelfde sleutel is afgebroken in het slot. Daarnaast kan een slotenmaker Nederland ook een spoedservice aanbieden. Dit is een service waarbij de slotenmakers 24/7 paraat staan om je in noodgevallen te helpen, zoals wanneer er net in ingebroken of wanneer je midden in de nacht voor een deur staat waar je sleutel opeens niet meer in beweegt.