Waarop letten bij een container huren?

Wanneer je gaat verhuizen of er een verbouwing plaatsvindt, komt er veel extra afval bij kijken. Een container huren is dan erg verstandig, omdat je hier makkelijk al je afval kwijt kunt. Een container huren is dus een erg goed idee, maar er zijn wel een aantal dingen waar je dan op moet letten. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het huren van een container.

Welk formaat heb je nodig?

Ten eerste is het natuurlijk erg belangrijk om te kijken welk formaat container huren geschikt is voor jou. Wanneer je een container gaat huren moet je weten hoeveel kuub aan afval je waarschijnlijk gaat hebben. Een container huren kan ik in verschillende formaten. De meest voorkomende zijn 3 kubieke meter, 6 kubieke meter en 10 kubieke meter. Bij een doorsnee verbouwing heb je meestal wel genoeg aan een container van 6 kubieke meter. Het is echter wel verstandig om dit ruim in te schatten. Het kan anders zo zijn dat je een tweede container moet huren, als het uiteindelijk blijkt dat je toch teveel afval hebt. Een tweede container huren is natuurlijk een stuk duurder dan een grotere container huren in eerste instantie. Als je het niet goed kunt inschatten, kun je natuurlijk altijd hulp vragen van experts. 

Weet wat er in de container mag

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten afval die je krijgt bij een verbouwing. Zo heb je schoon puin, wat bestaat uit schone stukken steen en tegels. Dit afval afvoeren in een container is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld meubels. Ook vervuild afval zoals grond of dakafval is erg duur om af te voeren. Dit verschil is niet gek, elk soort afval heeft een ander verwerkingsproces. Het is daarom wel belangrijk dat je bij een container huren weet welk afval je wel en niet in je container mag doen. Wanneer je veel ander soort afval in de container gooit, waarvoor de container dus niet is bedoeld, kunnen de kosten hoog oplopen. 

Weet hoelang je een container huren kunt

Een verbouwing kan erg lang duren, maar als je weet dat bijvoorbeeld de badkamer in één dag gesloopt gaat worden hoeft de afvalcontainer er natuurlijk de hele verbouwing te staan. Een container huren kan dus voor verschillende lengtes. Veel verhuurbedrijven hebben hier echter wel een limiet op zitten. Zo kan het dus zijn dat je een container maximaal twee weken mag huren. Niet alleen bij het verhuurbedrijf moet er gecheckt worden hoelang de container mag blijven staan, ook de gemeente heeft hier bepaalde regels voor. Wanneer de afvalcontainer bijvoorbeeld op een open plaats zoals een parkeerplaats staat, is het verstandig om de gemeente hierover in te lichten. 

Zorg dat je de container op tijd huurt

Natuurlijk is het belangrijk dat je je container op de juiste tijd op de juiste plaats hebt staan. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als je al bent begonnen met verbouwen, maar de afvalcontainer er nog niet is. Zorg er daarom voor dat je een container huurt. Het is slim om de container een paar dagen voor de verbouwing te plaatsen.

Grofvuil containers online huren doe je bij ons!