Waarom een trap renovatie?

Is je trap nog wel veilig maar zeker toe aan een nieuwe en frisse look? Dan kun je in principe twee dingen doen. Je kunt kiezen voor een geheel nieuwe trap. je kunt echter ook voor trap renovatie kiezen. Trap renovatie is een goedkopere oplossing die je bovendien minder rommel en afval oplevert. En de mogelijkheden die er zijn wat betreft trap renovatie zijn tegenwoordig ongekend.

Mogelijkheden trap renovatie worden steeds groter

Dat de mogelijkheden wat betreft het renoveren van de trap steeds groter worden, heeft alles te maken met de positie van de trap. Heel lang was de trap een noodzakelijk kwaad. Hoe moest je anders naar boven of beneden komen? Vanwege de vaak centrale ligging van de trap in de woning geldt de trap tegenwoordig echter als een eyecatcher en blikvanger. Er wordt meer aandacht besteed aan de trap, als stralend middelpunt van het huis.

Kwestie van smaak en veiligheid

Of je een nieuwe trap laat plaatsen of kiest voor trap renovatie is behalve een kwestie van smaak ook een kwestie van veiligheid. Je renoveert de trap alleen als sprake is van een nog veilige trap. Veiligheid is toch al iets dat je niet uit het oog moet verliezen. Mensen willen nog wel eens doorslaan en omwille van de uitstraling van de trap de leuning weghalen bijvoorbeeld. Doe dat nooit, want veiligheid op de trap moet boven alles gaan.

Kies voor een gerenoveerde trap met laminaat

Bij een trap renovatie blijft de structuur van de oude trap intact. Vanuit die basis wordt echter een trap om van te watertanden gerealiseerd. Er worden altijd nieuwe treden aangelegd, vaak gewoon over de oude treden heen. Er kan gewerkt worden met tal van verschillende houtsoorten en laminaat op de gerenoveerde trap is ook al aan de orde van de dag. Dat geldt ook voor PVC en vinyl overigens. Kies je voor het laten plaatsen van een nieuwe trap, dan komen daar vaak extra werkzaamheden echter weg. Zo moet je veel meer afval afvoeren en vaak moet je delen van het stucwerk aanpassen en opnieuw aanbrengen.

Kies voor led verlichting onder de traptreden

Mooi en veilig is het aan laten brengen van led verlichting pal onder de treden van de trap, zoals het ook al een mooi effect geeft om de bekleding van de trap, laminaat bijvoorbeeld, in de hal onderaan de trap door te laten lopen. Er ontstaat zo één geheel en dat ziet er vaak heel erg fraai uit. En zo kan de trap, ooit een doorn in het oog, tegenwoordig zomaar het absolute pronkstuk van je woning worden. De werkzaamheden hoeven niet lang te duren, waardoor ook de overlast beperkt blijft. Dit verschilt uiteraard wel per geval en per trap. In alle gevallen is de trap renovatie echter voordeliger dan het aanschaffen en laten plaatsen van een nieuwe trap. Laat de specialist van Floorplaza dus beoordelen of de traptreden en de trap in het geheel nog veiligheid biedt. Is dat zo, schakel dan de specialist in trap renovatie in.