Waarom een beroep doen op de diensten van een slotenmaker?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er in Nederland steeds vaker wordt ingebroken. In sommige plaatsen wordt er zelfs ieder half uur ingebroken in een gebouw, woning of kantoor. Dit zijn voor de Nederlanders schrikbarende cijfers, omdat je woning toch echt een plek is waar je je veilig zou moeten voelen. Jezelf veilig voelen in je woning is een basisbehoefte en dus van groot belang. Het is daarom aan te raden om jouw woning zo goed mogelijk te beveiligen tegen eventuele inbraakpogingen. Een ervaren slotenmaker kan je hierbij op verschillende manieren helpen, zodat jij met een veilig gevoel in je woning kunt wonen.

Een slotenmaker is namelijk een expert op het gebied van sloten, maar kan op verschillende gebieden veel voor jou betekenen. Veiligheid en kwaliteit staat altijd voorop en dat is niet geheel zonder reden. Wil jij bijvoorbeeld een sleutel laten bijmaken voor de voordeur van jouw woning of kantoorpand? Dan is dit ook iets wat de slotenmakers voor jou kunnen doen. Wil jij weten waarom het handig is om slotenmakers in te schakelen? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

Sloten vervangen

Nederlandse consumenten overschatten de beveiliging van hun woning en zijn kwetsbaar voor een inbraak. Het is natuurlijk een fijne gedachte om te hebben dat jouw woning op de juiste manier is beveiligd. Het inschakelen van een erkende slotenmaker is daarom van groot belang, zodat deze de sloten van jouw woning kan vervangen. Veel Nederlandse huiseigenaren hebben namelijk slechte sloten op de deuren zitten. Deze sloten kunnen makkelijk opengebroken worden door een inbreker. Erkende slotenmakers maken alleen gebruik van sloten met een SKG** of SKG*** keurmerk. Deze sloten bieden veel meer weerstand tijdens een inbraakpoging en dat is een groot voordeel. 

Slotenmaker geeft advies

Slotenmakers hebben ervaring met het vervangen van sloten en weten precies hoe ze een slot moeten onderhouden. Daarnaast is een slotenmaker veel meer dan alleen iemand met ervaring op het gebied van sloten. Zij kunnen namelijk ook deskundig advies geven omtrent de inbraakbeveiliging van je woning. Zo kun je ze inschakelen om een inbraakpreventie check uit te voeren. Tijdens deze check kun je erachter komen hoe het nu precies zit met de beveiliging van jouw woning. De slotenmakers geven na deze check ook adviezen over hoe je de inbraakbeveiliging kunt verbeteren.

Slotenmaker altijd bereikbaar

Wanneer je voor een erkende slotenmaker kiest, zul je zien dat de meeste erkende slotenmakers 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar zijn. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je je sleutels verliest of dat de sleutel afbreekt in het slot van de voordeur, dan is het een fijn gevoel dat je altijd een beroep kunt doen op de diensten van een slotenmaker. Ze kunnen namelijk snel op locatie komen en ervoor zorgen dat het slot open wordt gemaakt, dit proberen ze uiteraard zonder schade aan te brengen aan het slot of de deur. Houd er wel rekening mee dat het tarief in de nacht een stuk hoger liggen dan overdag.
Nieuwsgierig geworden? Zoek hier dan naar een erkende slotenmaker.