Puinzakken zijn essentieel tijdens je kluswerkzaamheden

Verbouwen en klussen nemen een hoop puin met zich mee. En dat puin moet natuurlijk worden afgevoerd. In de regel wordt puin verzameld in een container of voor kleinere klussen worden zelfs traditionele en misschien iets grotere vuilniszakken gebruikt. Maar je zou ook kunnen kiezen voor puinzakken. Deze zakken zijn speciaal ontwikkeld voor het afvoeren van puin. Ze worden ook wel bouwafvalzakken genoemd, omdat deze zakken het vaakst in de bouw gebruikt worden. Maar je kunt een puinzak voor veel meer doeleinden gebruiken. In onze blog vertellen we dan ook meer over deze speciale zakken.

Puinzakken zijn enorm stevig

Puinzakken zijn enorm stevig en dat is vooral te danken aan het feit dat deze zakken van stevig plastic of polypropyleen zijn gemaakt. Dat zorgt er ook voor dat deze zakken niet zo snel kunnen scheuren. Gescheurde zakken zijn een doorn in het oog. Zeker als je met zakken door een woning moet wandelen of als je vlak voor de bus waar je ze moet inladen te maken krijgt met een gescheurde zak. Een groot voordeel is dat bepaalde zakken tot wel 50 kilogram kunnen dragen. Je kunt dus grote hoeveelheden puin in één batch verzamelen en afvoeren! Arbotechnisch gezien heb je dan wel een karretje of een kruiwagen nodig, want 50 kilo op de schouders is natuurlijk niet verantwoord.

Voor meer doeleinden gebruiken

Puinzakken kun je voor veel dingen gebruiken. Niet alleen voor het afvoeren van bouwpuin, maar ook dakdekkers, hoveniers en verhuizers hebben vaak wel puinzakken bij zich. Dakdekkers kunnen tijdens de werkzaamheden op het dak het puin eenvoudig verzamelen en afvoeren zonder dat ze continu de trap op en af moeten terwijl hoveniers het puin in de tuin kunnen verzamelen en slechts enkele keren vuil hoeven af te voeren. Verhuizers komen ook tijdens hun werkzaamheden in aanraking met vuil en puin en juist de puinzak biedt uitkomst, omdat ze stevig en makkelijk te handelen zijn. 

Puinzakken zijn makkelijk te verplaatsen en te vervoeren

Je wilt een klus zo efficiënt mogelijk klaren en zeker in een pand dat bijvoorbeeld al wordt bewoond. Je wilt immers niemand tot last zijn en je wilt ook overzicht en controle houden. Dat geldt niet alleen voor bouwvakkers, maar ook voor dakdekkers en hoveniers. Los puin is een doorn in het oog. Niet alleen voor de werklui, maar ook voor de bewoners die al dat puin en bouwstof zien ronddwarrelen. Met puinzakken los je een groot deel van het probleem op en kun je vuil ook eenvoudig verplaatsen en vervoeren. Je verzamelt de zakken met puin en je brengt ze in één keer weg door ze in te laden in een aanhanger of een bestelbusje. 

Bouwpuin scheiden

Met puinzakken kun je puin ook heel goed scheiden. Scheidt glas, steen en hout en je bent dus niet alleen slim, maar ook milieubewust bezig! Het is ook goedkoper als je afval gescheiden inlevert bij de milieustraat. Zorg er wel voor dat je puinzakken altijd goed sluit, want ze hebben geen sluiting zoals een vuilniszak dat wel heeft. Je kunt bijvoorbeeld touw of trekbanden gebruiken of zelfs tyraps om puinzakken goed af te sluiten.