Een schuimbeton vloer is de beste ondergrond

Je hebt er wel eens over gehoord: een schuimbeton vloer. Je hebt er alleen nooit echt goed over nagedacht. Wat het eigenlijk concreet is en wat de voordelen zouden kunnen zijn. Ook heb je je nooit goed gerealiseerd waar het allemaal voor gebruikt kan worden. Toch ben je wel nieuwsgierig geworden nu je een nieuwe vloer wil leggen in je woning. Herken jij jezelf in dit geschetste beeld? Of ben je gewoon ontzettend nieuwsgierig en lees je graag wat extra’s over de schuimbeton vloer? Dan is deze blog voor jou.

Hieruit bestaat schuimbeton

Een schuimbeton vloer wordt natuurlijk gemaakt van schuimbeton. Dit schuimbeton bestaat weer uit verschillende aspecten. Het wordt namelijk gemaakt van cement, water, fijn zand, schuimmiddel en zo nu en dan een vulmiddel. Heel leuk allemaal, maar welke voordelen heeft schuimbeton nu dan? 

De voordelen van een schuimbeton vloer

Het klimaat, een probleem dat steeds groter lijkt te worden. Daarom is het ook zo fijn dat een schuimbeton vloer duurzaam is en dus niet belastend voor het milieu. De vloer is volledig recyclebaar. Een dergelijke vloer gaat ook nog eens super lang mee, is licht van gewicht en breng je makkelijk aan. Doordat het zo’n licht materiaal is, is schuimbeton gewicht besparend voor de vloer. Het materiaal is een stuk lichter dan alle alternatieven die gebruikt kunnen worden voor het opvullen van een vloer. Ook is een schuimbeton vloer lekker goedkoop. Fijn voor je portemonnee dus. Een schuimbeton vloer werkt daarnaast uitstekend als een isolatiemiddel en is daarmee beter dan piepschuim of Argex korrels. Dat de vloer ongevoelig is voor vorst en krimp is vanzelfsprekend ook een heel groot voordeel. Na zo’n 48 uur na het aanbrengen is er prima te lopen op het schuimbeton. Dit vormt dan ook het laatste voordeel: het droogt snel. 

Het eindresultaat

Na het lezen van de tekst denk je misschien dat je nu al met het eindproduct te maken hebt en dat dit de vloer is die je zal gaan zien. Dat is niet zo. De schuimbeton vloer is slechts een ondergrond voor de vloer die je graag leggen wil in je woning. Je bepaalt volledig zelf welke vloer je hierop wil plaatsen. Denk aan laminaat of bijvoorbeeld mooie tegels. Eventueel zou je vloerverwarming kunnen aanbrengen aangezien dit prima kan in combinatie met het schuimbeton. Dit vormt geen enkel probleem. 

Dus ben je bezig met het opknappen van je woning en ligt je focus onder andere op de vloeren in huis? Kies dan voor een vulling van schuimbeton van Top Renovloer. Het heeft zo ontzettend veel voordelen ten opzichte van een ander materiaal en vloerverwarming vormt geen enkel probleem. Tot slot kies je zelf welke vloer er bovenop zal komen. Je bent milieubewust bezig en verhoogt direct de isolatiewaarde van je woning. Je bent niet al te veel geld kwijt en kunt weer een tijdje vooruit met je nieuwe vloer. Van vorst en krimp zul je geen last hebben. Waarom zou je eigenlijk nog voor een ander materiaal gaan als je ook voor schuimbeton kunt gaan?