Bouwkundige keuring Rotterdam: Niets over het hoofd gezien

Wil je een bouwkundige keuring Rotterdam uitvoeren? Dan is het verstandig om hier eerst meer over te weten. Het is namelijk een keuring waar veel vanaf kan hangen bij de verkoop van een woning. Niemand wil na de aankoop van een huis voor verrassingen komen te staan en daarom zal deze keuring ook naar behoren opgesteld moeten worden. Schippers Bouwconsult is een van de bedrijven die dit voor jou kan gaan doen. Maar waar wordt allemaal op gelet bij het uitvoeren van de keuring? Onderstaande informatie zal jou hier meer over leren.

De bouwkundige keuring in Rotterdam is bepalend

De bouwkundige keuring in Rotterdam is een keuring die de staat van het huis weer kan geven. Het achterstallige en toekomstige onderhoud aan de woning wordt overzichtelijk bij elkaar gezet, zodat er in een oogopslag gezien kan worden wat de werkzaamheden zijn voordat er op een goede manier gewoond kan worden. Daarbij zal er ook altijd een overzicht van de gemiddelde kosten komen. Als verkoper weet je wat een reƫle vraagprijs is voor het huis, terwijl een koper kan bepalen of het nog binnen het budget gaat passen of wat het bod op de woning gaat zijn.

Duidelijkheid over de toekomstige werkzaamheden

Een bouwkundige keuring in Rotterdam uitvoeren geeft dus een goed overzicht van de werkzaamheden aan het huis. Het is hierdoor duidelijker welke klussen er nog bij komen kijken. Als verkoper kun je er veel waarde aan behalen, omdat je dan wellicht al enkele klussen aan kunt gaan pakken voordat het huis in de verkoop komt. Zo kun je de vraagprijs altijd iets omhoog brengen, zonder dat er een heel laag tegenbod gaat komen van een eventuele koper. Iedereen wil immers tegen een goede prijs een nieuwe woning aanschaffen zonder veel nieuwe werkzaamheden.

De afspraak moet ingepland staan

Om de bouwkundige keuring in Rotterdam uit te laten voeren moet je eerst een afspraak maken. Dit doe je bij een professioneel bedrijf. Het is belangrijk dat jij als verkoper van de woning aanwezig bent bij de keuring. Zorg er daarom voor dat je een datum en tijdstip uitkiest die bij jou gaan passen. Daarna loop je samen met de specialist door jouw huis en kan er al iets verteld worden over het onderhoud. Het uiteindelijke rapport geeft echter pas een compleet beeld van de werkzaamheden en de gemiddelde kosten die hierbij komen kijken.

Een overzicht van alle toekomstige werkzaamheden

Het rapport van de bouwkundige keuring in Rotterdam komt vaak de dag erna al binnen. Je ziet hierbij direct een apart gedeelte voor de directe werkzaamheden en de toekomstige werkzaamheden. Ook zijn de kosten overzichtelijk bij elkaar geplaatst. Alles wordt in een opslag duidelijk. Indien gewenst kan er ook duidelijk gemaakt worden welke isolatiewerkzaamheden er in de toekomst nog aan het huis gedaan kunnen worden voor extra verbeteringen. Deze hoeven dan uiteraard niet uitgevoerd te worden tijdens het verbouwen van de woning om er te kunnen wonen. Het totaalpakket kan uiteindelijk nieuwe inzichten geven.

Vraag dan nu direct een keuring aan op www.schippers-bouwconsult.nl!